Hamburger menu Guardy logo Guardy logo
sparra telefonnummer
15
Apr,2021

Så spärrar du ett telefonnummer

Så fort barnen blivit lite äldre växer ofta deras lust att upptäcka livet utanför hemmet. Som förälder kan det då kännas tryggt om barnet har en egen mobiltelefon så att man alltid kan nå varandra. Men kan du ringa till dem kan även andra göra det. Vi vill därför berätta mer om hur du spärrar kontakter från att höra av sig till dina barn.

Kontantkort eller abonnemang?

När ni kommit överens om att ditt barn ska få en egen mobil behöver du som förälder ta ställning till hur användandet ska se ut. Exempelvis, är det kontantkort eller abonnemang som matchar behoven bäst?

Fördelen med ett kontantkort är att det laddas med pengar vid behov och du slipper därför överraskas med oväntade räkningar vid månadens slut. Nackdelen är dock att barnet kan finna sig i en situation där de verkligen behöver använda telefonen, men så har pengarna redan tagit slut och det går inte att ringa.

Ett abonnemang betalas istället månadsvis och du väljer själv det alternativ som passar era behov bäst. Exempelvis erbjuder vissa fria samtal och sms så du behöver aldrig oroa dig för att barnet inte ska kunna nå dig.

Risker med fria samtal

Kanske tycker dina barn att det är väldigt roligt att prata i telefon och fira samtal innebär då väldigt stor frihet till att göra just det. Det kan däremot vara opassande att de har möjlighet att prata med precis vem som helst. I värsta fall kan de nämligen ta skada om de kommer i kontakt med fel personer.

Av den anledningen tycker vi att det är viktigt att du som förälder ska kunna känna dig trygg i ditt barns mobilanvändande. Som ett steg i den riktningen kan det kännas lugnande om du kan styra över vilka som får ha kontakt med dina barn.

Spärra ett telefonnummer

Det kan finnas flera olika anledningar till varför en viss kontakt inte bör ringa eller smsa till ditt barn. Kanske är det också svårt för barnet att själv avgöra om den bör svara på alla som hör av sig.

Med hjälp av vår applikation Guardy har du översikt av vilka personer som kontaktar dina barn och kan enkelt blockera olämpliga kontakter. Appen är framtagen för att ge dig som förälder en bättre översikt över hur ditt barn använder telefonen samt ge möjlighet till att göra den lite tryggare.

Läs också: Spärra olämpliga sidor på iPhone

Du laddar snabbt och smidigt ner appen till ditt barns mobil, surfplatta och/eller dator. Logga därefter in på föräldraappen där du får tillgång till en kraftfull kontrollpanel. Via panelen kan du bland annat:

– Blockera inkommande samtal från olämpliga telefonnummer

– Se och blockera SMS från olämpliga telefonnummer

– Blockera webbplatser med olämpligt innehåll som porr, vapen, spel och narkotika

– Tidsbegränsa användandet av surfplattan, mobilen eller datorn

– Bestämma vilka appar som kan användas av ditt barn och när detta kan ske

– Se vart ditt barn är på en karta

Just nu har du dessutom möjligheten att testa Guardy kostnadsfritt i 7 dagar, därefter betalar du endast 49 kr/månad.