Hamburger menu Guardy logo Guardy logo
People with mobile phones
21
Jan,2021

Så gör du för att spärra porrsidor

Porr innehåller både verbalt och fysiskt våld som kan vara skadligt för barn att titta på. För att lyckas förhindra att dina barn kommer åt denna typ av opassande innehåll, tänkte vi i denna artikel berätta mer om hur du som förälder kan spärra porrsidor för dina barn! 

Pornografiskt innehåll – mer tillgängligt än någonsin tidigare

Flertalet undersökningar, inklusive IIS årliga ”Svenskarna och internet”, visar att internetanvändandet i näst intill samtliga åldersgrupper fortsätter att öka. I många grupper är användandet till och med hundraprocentigt, vilket b.la. är fallet hos de svenska tonåringarna som blivit tillfrågade i den sistnämnda undersökningen.

 

Allt fler barn och tonåringar har alltså tillgång till en smartphone, surfplatta eller dator med internetanslutning. Något som framförallt för med sig många positiva aspekter men också en hel del negativa. Till de mindre bra hör ökade möjligheter att komma över opassande innehåll som porr, vapen och narkotika.

 

På internet är webbplatser med denna typ av innehåll bara ett knapptryck bort. Parallellt som det finns både reklam och andra fula knep för att locka in besökare till dessa sajter. Något som riskerar att få allvarliga konsekvenser.

 

Detta eftersom majoriteten av nätporren innehåller både verbala och fysiska aggressioner, samt sexistiska uttryck. Vilket kan resultera i att barn anammar samma vedervärdiga beteende. I värsta fall kan det också orsaka sexuella övergrepp.

 

Blockera porrsidor för dina barn

Vi på MYMobile Security är själva föräldrar. Vi är därför medvetna om både de positiva och negativa aspekterna av internet. Det är också just därför som vi anser att våra barn förtjänar en porrfri barndom.

 

Med anledning av detta har vi valt att utveckla en applikation vid namn Guardy. En app som ger dig bättre översikt av barnens internetanvändande, samt möjligheten att spärra webbplatser med opassande innehåll. T.ex. porrsidor.

 

Du laddar snabbt och smidigt hem vår app på ditt barns mobil, surfplatta eller dator. Kontrollpanelen i föräldraversionen av appen ger dig möjlighet att:

 

– Blockera webbplatser med olämpligt innehåll som porr, vapen, spel och narkotika

– Tidsbegränsa användandet av surfplattan, mobilen eller datorn

– Bestämma vilka appar som kan användas av ditt barn och när detta kan ske

– Se vart ditt barn är på en karta

 

Prova Guardy kostnadsfritt i en vecka, porrfiltret är gratis efter din test period. Ge dina barn en porrfri barndom!