Hamburger menu Guardy logo Guardy logo
stänga av internet på natten
25
Feb,2021

Så gör du för att stänga av internet på natten

Många föräldrar – särskilt de med barn i tonåren – upplever att deras barn stannar uppe och använder internet alldeles för länge om nätterna. Med anledning av detta tänkte vi i denna artikel berätta hur du går tillväga för att stänga av internet om natten.

För mycket skärmtid under nattetid 

Den tekniska utvecklingen har revolutionerat vårt sätt att leva. Vi är numera ständigt uppkopplade mot internet via smartphones, surfplattor och datorer. Alltid redo att kommunicera med vänner, avnjuta ett avsnitt av vår favoritserie, spela spel eller på något annat sätt underhålla oss själva.

Detta beteende är inte bara sant för vuxna, utan även för barn och ungdomar. I undersökningen ”Svenskarna och internet 2018” kan vi bland annat utläsa att var fjärde spädbarn använder internet. Bland tvååringar ligger användandet på hälften medan det hos de svenska tonåringarna är hundraprocentigt.

Även om digitaliseringen huvudsakligen är positiv och en naturlig del av vårt moderna samhälle, har den också medfört en hel del konflikter om skärmtid på hemmaplan. Hela tre av fyra föräldrar uttrycker nämligen en oro för att deras barn spenderar för mycket tid framför skärmen.

Många föräldrar upplever även stora problem under nattetid då barnen prioriterar skärmtid framför sömn. Något som påverkar såväl skolresultat som hälsan på ett negativt sätt…

Bristfälliga lösningar på problemet 

För att få bukt med problemet har föräldrar tagit till en mängd olika metoder. En del har försökt att blockera internetanslutningen via brandväggen i routern. Andra har helt enkelt dragit ur routern eller slagit av strömmen.

Metoder som enligt vårt tycke fungerar bristfälligt. Dels för att de är väldigt enkla för barnen – speciellt tonåringar – att ta sig runt. Många är nämligen väl medvetna om hur man delar internet från sin mobiltelefon. Annars kan de också enkelt koppla in routern eller slå på strömmen.

En bättre lösning på problemet är att tidsbegränsa internetanvändandet på varje enhet – vilket du enkelt kan göra via vår applikation Guardy.

Tidsbegränsa användandet med Guardy

Vi på MYMobile Security är själva föräldrar. Vi är väl medvetna om vilka konflikter skärmtiden kan skapa och hur svår den kan vara att kontrollera. Inte minst om nätterna när man vill få sin efterlängtade sömn.

För att ge dig en bättre överblick av ditt barns nätaktiviteter, möjlighet att begränsa deras skärmtid och stänga av internet på natten, har vi utvecklat en applikation vid namn Guardy.

Börja med att enkelt installera applikationen på ditt barns telefon, surfplatta och/eller dator. Därefter loggar du in på föräldraappen eller vår kontrollpanel på webben, från vilken du ges möjlighet att:

– Tidsbegränsa användandet av de digitala enheterna

– Bestämma vilka applikationer som ska kunna användas och när detta kan ske

– Spärra hemsidor med olämpligt innehåll såsom porr, våld och narkotika

– Se vart ditt barn är på en karta

– Bland mycket mer…

Testa Guardy gratis i 7 dagar.