Hamburger menu Guardy logo Guardy logo
Hur spärrar man en hemsida?
6
Feb,2021

Hur spärrar man en hemsida?

Det finns många anledningar till att man vill veta hur man går tillväga för att spärra en hemsida. I de flesta fall handlar det dock om föräldrar som är oroliga över sina barns internetanvändning och att de ska komma över hemsidor med olämpligt innehåll. I denna artikel tänkte vi därför berätta hur du enkelt kan spärra en eller flera hemsidor!

Anledningar till att spärra en hemsida

Internet är en plats med miljardtals olika hemsidor. Det kan handla om allt ifrån sociala medier till webbshoppar och informationskällor. I största allmänhet är de flesta webbplatser på nätet väldigt hjälpsamma och tillfredsställer en mängd olika typer av behov. Ja, nätet är numera en naturlig del av människans vardag.

Precis som i den fysiska världen är dock nätet också hem till webbplatser med olämpligt innehåll. Det kan handla om hemsidor med opassande innehåll som pornografi, narkotika, spel och våld. Sådant innehåll som inte minst är väldigt farligt för barn att bevittna och bruka.

Det är också detta som är den främsta anledningen till att man vill spärra en hemsida. Idag använder nämligen allt fler barn och unga internet, samtidigt som många föräldrarna har dålig koll på vad ens barn gör på nätet.

Många föräldrar försöker att prata med sina barn om säkerhet på nätet. Vilka hemsidor och applikationer som är lämpliga att använda samt vilka som inte är det. Många försöker också att föra en dialog om det digitala landskapet och värna om dess integritet när det väl vistas i detta landskap. Något som vi på MYMobile Security också förespråkar.

Upplever man däremot att denna dialog inte fungerar, att det uppstår mycket konflikter om skärmtiden eller också att man inte vet vad ens barn gör på nätet, kan det vara aktuellt att spärra olämpliga hemsidor.

Så spärrar du en hemsida 

Vi på MYMobile Security är själva föräldrar. Vi är väl medvetna om hur svårt det kan vara att föra en dialog med sina barn om internetsäkerhet samt se till att de följer ens råd. För att ge dig en bättre överblick av ditt barns nätaktiviteter, möjlighet att begränsa deras skärmtid och spärra olämpliga hemsidor, har vi utvecklat en applikation vid namn Guardy.

Börja med att enkelt installera Guardy på ditt barns telefon, surfplatta och/eller dator. Därefter laddar du ner samma app och installerar som föräldraversion, från vilken du ges möjlighet att:

  • Tidsbegränsa användandet av de digitala enheterna
  • Bestämma vilka applikationer som ska kunna användas och när detta kan ske
  • Spärra hemsidor med olämpligt innehåll såsom porr, våld och narkotika
  • Blockera samtal från opassande telefonnummer
  • Läsa och blockera SMS från opassande telefonnummer
  • Se vad ditt barn gör på Facebook
  • Bland mycket mer…

Just nu har du dessutom möjlighet att prova Guardy kostnadsfritt i 7 dagar, sedan betalar du endast 49kr/månad.