Hamburger menu Guardy logo Guardy logo
Bra appar för små barn
11
Mar,2022

9 bra appar för små barn

När det kommer till barns användande av digitala enheter som smartphones och surfplattor är det lätt att snöa in sig på det negativa. Används dem på rätt sätt är däremot detta fantastiska verktyg som både främjar lärande och står för underhållning. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av nio bra appar för små barn.

Roliga och lärorika appar för små barn 

Idag finns det fler appar än någonsin tidigare. Inte minst när det kommer till barnsegmentet. Det stora utbudet kan däremot göra det svårt att navigera och veta vilka appar som är roliga och underhållande för små barn. Nedan har vi därför samlat några av våra personliga favoriter:

Radioapans banankalas 

Denna app är utvecklad av Sveriges Radio är anpassad för att passa de allra minsta. I denna underhållande lek och lär-app får barnet hjälpa apan att ställa iordning det stora banankalaset. Det är ballonger som ska blåsas upp, tårtor som ska dekoreras, inbjudningskort som ska skickas, vimplar som ska målas bland mycket mer.

Pussel för små barn  

Namnet på denna app skvallrar ganska mycket om vad den innehåller. Precis som namnet antyder får barnen i denna applikation lära sig att lägga pussel. Något som är väldigt positivt i denna pussel-app är att svårighetsgraden ökar successivt, vilket förbättrar barnens logiska tänkande.

Bolibompa

Barnens favoritprogram har nu flyttat in i de digitala enheterna. Följ med till Bolibompa-Drakens värld där det finns både underhållande spel men också roande avsnitt från Bolibompa.

SVT Barnkanalen  

Om Bolibompa-Draken inte bjuder på tillräckligt mycket underhållning är Barnkanalen ett perfekt komplement. I denna app finns nämligen hundratals timmar med TV-underhållning från alla barnprogram och serier som visas på Barnkanalen.

Minilobes Bildlådan

I denna applikation får barnen utforska bilder som är uppdelade i olika kategorier. Klicka på de olika bilderna och du får även lära dig vad föremålen på bilderna heter. Med andra ord en klassisk pekbok som dessutom talar svenska.

Draw with stars 

Draw with stars är enklare rit-app i vilken barnen får rita med stjärnor på himlen samtidigt som det spelas mysig bakgrundsmusik. En perfekt applikation för de allra minsta barnen som gillar att rita.

Djurkorsord

Denna app lämpar sig utmärkt för de lite större barnen som vill lära sig mer om bokstäver. Precis som namnet antyder innehåller appen en mängd olika korsord i olika svårigheter. Fina illustrationer, ingen reklam eller möjligheter att genomföra köp gör Djurkorsord till en mycket lärorik app.

Knacka på!

Vi är troligtvis många som har Anna-Clara Tidholms klassiska barnbok ”Knacka på!” i bokhyllan. Denna bästsäljande bok har nu flyttat in i de digitala enheterna. Lika underhållande som tidigare!

Puppet Pals 

I denna underhållande app får barnen släppa lös sin kreativitet och skapa sina egna animerade filmer. Använd egna foton, befintliga figurer, spela in ljud och nyttja andra funktioner i appen för att skapa en alldeles egen film.

Begränsa användandet med Guardy 

Om du upplever att ditt barn spenderar för mycket tid framför skärmen, kan du med fördel ta hjälp av vår applikation Guardy. En app som är utvecklad för att ge föräldrar en bättre översikt av sina barns internetanvändande, samt möjligheten att begränsa surfandet och blockera webbsidor med olämpligt innehåll.

Läs också: Rekommenderad skärmtid för barn

Ladda helt enkelt ner Guardy på ditt barns mobil, surfplatta eller dator. Logga sedan in på vår föräldraapp från vilken du kan:

– Blockera webbplatser med olämpligt innehåll som porr, vapen, spel och narkotika

– Tidsbegränsa användandet av surfplattan, mobilen eller datorn

– Bestämma vilka appar som kan användas av ditt barn och när detta kan ske

– Blockera inkommande samtal från olämpliga telefonnummer

– Se och blockera SMS från olämpliga telefonnummer

– Se vad ditt barn gör på Facebook

Just nu har du dessutom möjligheten att testa Guardy kostnadsfritt i 7 dagar, därefter betalar du endast 49 kr/månad.