Hamburger menu Guardy logo Guardy logo
Blockera hemsidor internet explorer
9
Apr,2021

Blockera hemsidor i Internet Explorer

Hur våra barn använder internet har under de senaste åren förändrats radikalt. Både på gott och ont. Ibland kan man som förälder uppleva att det blir lite väl mycket nätsurfande, alternativt att det sker på olämpliga sajter, varpå man känner ett behov av att begränsa användandet. Vi tänkte därför berätta mer om hur du går tillväga för att blockera hemsidor i Internet Explorer! 

Anledningar att blockera hemsidor

Det finns många anledningar till att man som förälder vill blockera vissa hemsidor för sina barn. Först och främst kan det handla om att man upplever att de spenderar alldeles för mycket tid framför digitala enheter såsom smartphones, surfplattor och datorer.

Som bekant har nämligen de ungas nätvanor förändrats drastiskt under senaste år. Enligt undersökningen ”Svenskarna och Internet 2018” uppges var fjärde spädbarn använda internet. Därefter ökar användandet successivt för att vara hundraprocentigt vid 12 års ålder.

De allra flesta barn och ungdomar finner snabbt en eller flera favoritsajter. Det är inte ovanligt att dessa innefattar sociala medier som Facebook. Även spel kan snabbt bli populära. För att få ens barn att spendera mindre tid på internet kan man därför blockera dessa sidor – antingen permanent eller också under vissa tider.

En annan anledning till att spärra vissa sidor på internet, är för att förhindra att ens barn kommer över olämpligt innehåll. Nätet är nämligen fyllt med webbplatser som innehåller olämpligt innehåll i form av bland annat pornografi, vapen, spel om pengar och narkotika.

De möjliga konsekvenserna av att konsumera sådant innehåll som barn är allvarliga. En otäck utveckling som uppmärksammats under de senaste åren är att allt fler ungdomar blir beroende av spel om pengar. Att många beställer droger från nätet är ytterligare en.

Blockera sajter i Internet Explorer 

Om du vet med dig att ditt barn använder Internet Explorer, kan du med fördel använda vår applikation Guardy för att blockera vissa hemsidor. Vår app fungerar med samtliga webbläsare och enheter.

Med Guardy får du som förälder en bättre översikt av dina barns internetanvändning, samtidigt som du ges möjligheten att begränsa surfandet och blockera sajter som du anser innehålla olämpligheter som porr, vapen, spel och narkotika.

Du laddar snabbt ner vår app på ditt barns mobil, surfplatta eller dator. Därefter loggar du själv in på vår kontrollpanel som nås via din webbläsare. Från denna kan du bland annat:

– Blockera webbplatser med olämpligt innehåll som porr, vapen, spel och narkotika

– Tidsbegränsa användandet av surfplattan, mobilen eller datorn

– Bestämma vilka appar som kan användas av ditt barn och när detta kan ske

– Blockera inkommande samtal från olämpliga telefonnummer

– Se och blockera SMS från olämpliga telefonnummer

– Se vad ditt barn gör på Facebook

Just nu har du dessutom möjligheten att testa Guardy kostnadsfritt i 7 dagar, därefter betalar du endast 49 kr/månad. Se till att ditt barn också får en trygg och säker uppväxt på internet!