Hamburger menu Guardy logo Guardy logo
Begränsa internet för barn
8
Feb,2020

Så gör du för att begränsa internet för barn

Barns internetanvändande har under de senaste åren ökat kraftigt samtidigt som beteendet krupit allt lägre ner i åldrarna. Men hur kan man som förälder bära sig åt för att begränsa surftiden för sina barn? I denna artikel ger vi dig svaret!

Barns internetanvändande 2018

Här om veckan publicerade IIS sin årliga studie ”Svenskarna och internet”. En rapport som kort och gott kartlägger våra internetvanor. Undersökningen är omfattande och tar upp många intressanta fakta kring vårt användande av internet och internetbaserade tjänster. Den övergripande trenden var dock tydlig –  i Sverige är det allt fler som använder internet. Inte minst bland barn och unga.

 

Bland de tillfrågade 12–25 åringarna var användningen av internet och internetbaserade tjänster nämligen 100 procent. Särskilt intressant var att man dessutom undersökt huruvida barn under två år använder internet. Resultatet var som följer:

 

Var fjärde förälder med ett spädbarn (0–12 månader) talade om att deras barn använde internet. Bland de med barn över 12 månader låg användandet på två av fem. Över hälften av barnen som passerat två år använder internet dagligen.

 

Skärmtid – en omdiskuterad fråga

Att internetanvändandet både ökat och krupit allt lägre ner i åldrarna är det ingen fråga om. Statistiken talar sitt tydliga språk. Detta ökande användande har däremot framkallat en laddad debatt om barns skärmtid. Dels i media men framförallt i hemmet.

 

De flesta föräldrar kan nog intyga att deras barn älskar att spendera tid framför telefonen, surfplattan eller datorn. Många kan nog också intyga att de upplever svårigheter med att kontrollera användandet, vilket orsakar många vardagskonflikter hemma.

 

Begränsa ditt barns surfande

För att göra det enklare för dig som förälder att hålla koll på dina barns internetaktiviteter, samt begränsa dess surfande, har vi utvecklat en hjälpsam applikation. En app som vi har valt att kalla Guardy.

 

Applikationen är enkel att använda samtidigt som den är fylld med en mängd olika funktioner för att ta kontrollen över dina barns nätaktiviteter. Ladda enkelt ner Guardy på dina barns enheter (telefon, surfplattan eller dator) och logga in på föräldraappen för att styra och hantera:

 

– Tidsbegränsa användandet av surfplattan, mobilen eller datorn

– Bestämma vilka appar som kan användas av ditt barn och när detta kan ske

– Blockera webbsidor med olämpligt innehåll som porr, vapen, spel och narkotika

– Blockera inkommande samtal från olämpliga telefonnummer

– Se och blockera SMS från olämpliga telefonnummer

– Se vart ditt barn är på en karta
 

Missa inte chansen att testa Guardy i 7 dagar – helt utan att förbinda dig till någonting. Vill du fortsätta med tjänster betalar du därefter 49 kronor per månad!